3/9
 
over dit project
over dit project
over de afbeelding
over de afbeelding
ID 2D 3D
ID 2D 3D
KASTEEL HERNEN - Interactieve rondleiding en entree ruimte Kasteel Hernen
stichting Geldersch Landschap & Kasteelen (2015)

De kasteelbezoeker kan met een interactieve lantaarn zelfstandig zonder gids door het kasteel dwalen. Hier ontmoet hij de nieuwe bewoners van het kasteel in het jaar 1544. De verdediging van het kasteel heeft op dit moment niet meer de grootste prioriteit. Het jonge echtpaar Wijhe-Egeren van den Diesdonck wil meer woonruimte en comfort. Een periode van grootscheepse bedrijvigheid breekt aan en de bezoeker wordt letterlijk deelgenoot van dit inrichtingsproces.

Als bezoeker wordt je betrokken bij de perikelen rondom de verbouw en aankleding van het kasteel, je leert over de geschiedenis van het kasteel, over verschillende ambachten en bouwmaterialen. In de authentieke leren lantaarn zit verlichting, een sensor en een speaker, waarmee je objecten kan activeren. Dankzij deze minimale middelen blijft de authentieke uitstraling van het kasteel gewaarborgd.

Ook de centrale entree werd aangepakt. De balie is zo ontworpen dat deze eenvoudig te verplaatsen is wanneer het kasteel voor andere doeleinden verhuurd wordt. De balie heeft een robuuste uitstraling door het gebruik van tuigleer en staal. Op de bovenkant en aan de voorkant van de balie zit dik tuigleer, waarin aan de voorkant de letters ‘Kasteel Hernen’ in het leer zijn uitgesneden. Op de tafels zit leer waarin historische informatie gegraveerd is.
Entree balie
Verplaatsbare entreebalie van staal en tuigleer
verberg tekst
verberg tekst
sluit