36/39
over dit project
over dit project
over de afbeelding
over de afbeelding
ID 2D 3D
ID 2D 3D
PAPIRIA - Het land van de kinderboeken
Letterkundig museum, Den Haag (2010)

Voor de tentoonstelling Papiria van het Kinderboekenmuseum bedacht Platvorm een literair landschap waarin volop ruimte is voor magie. In samenwerking met het museum, schrijvers, illustratoren en filmmakers is de kracht van het verhaal in onverwachte beeld- en gevoelskaders geplaatst. Zo ontstaat een ontdekkingsreis naar de rijkdom van verhalen van anderen en naar de verhalen in jezelf.

Zelf schrijven
De opdracht van het Kinderboekenmuseum is om kinderen met de opstelling zelf aan het schrijven te krijgen. Inhoudelijk moet de opstelling onderwerpen behandelen zoals karakteropbouw, verhaalstructuur, emotie en het creƫren van spanning. Het vernieuwde Kinderboekenmuseum is een ontdekkingsreis voor zowel beginnende lezertjes als brugklassers.
Papiria wint de Gouden Reiger 2012
De multimediale tenstoonstelling Papiria in het Kinderboekenmuseum is een prachtig vormgegeven, vrolijke en spannende tocht door een rijk nationaal erfgoed dat Nederland kent: kinderboeken. Met een verrassend vormgeven verbeeldingskracht, zowel ruimtelijk als in video en audio, is hier een hele bijzondere wereld geschapen. De afzonderlijke onderdelen vormen tezamen een attractie waarvoor de Efteling zich niet zou hoeven te schamen. Kinderen van 7 tot 14, toch een brede en zeker niet makkelijke doelgroep, worden opgenomen in een magische wereld van figuren, kleuren, geluiden en spellen die hen tegelijkertijd uitdagen en iets leren. De figuur Veelvraat dient te worden bestreden, Papiria moet worden geholpen en zoveel mogelijk verhalen moeten worden verteld.

De manier waarop dit is gedaan dwingt respect af. Alles ziet er prachtig en magisch uit, de spellen zijn afwisselend en kunnen zich meten met de games waarmee deze leeftijdsgroep zich omringt weet. Met veel liefde en respect voor de wereld van het kinderboek, voor de schrijvers en illustratoren komen figuren uit die vele mooie boeken tot leven. Over alles is nagedacht, de balans tussen gewoon leuk en ook nog leerzaam goed bewaard. Het klopt allemaal en dat zie, hoor en voel je als bezoeker.

Dat is dan ook de reden waarom de jury Multimedia van Keying into the Brain unaniem koos voor Papiria als winnaar van de Gouden Reiger 2012.
ID
concept in samenwerking met Grob|Enzo, integratie AV en multimedia, routing

2D
grafisch ontwerp, opmaak, tekstsysteem, lettertype ontwerp, bewegwijzering

3D
ruimtelijk ontwerp, bestektekeningen en maquette, vitrines, meubelontwerp, interactieve toepassingen

Projectmanagement
advies, budget onderzoek, uitvoeringsbegeleiding

In samenwerking met
Project-, design- en multimediamanagement - Grob|Enzo
Tentoonstellingsbouw - Kloosterboer BV
Licht - Joost de Beij
Interactieve software - Kiss the Frog
Mediasturing & Hardware - Rapenburg Plaza
Pepperghosts - Dutch Igloo
verberg tekst
verberg tekst
sluit