35/39
over dit project
over dit project
over de afbeelding
over de afbeelding
ID 2D 3D
ID 2D 3D
PAPIRIA - Het land van de kinderboeken
Letterkundig museum, Den Haag (2010)

Voor de tentoonstelling Papiria van het Kinderboekenmuseum bedacht Platvorm een literair landschap waarin volop ruimte is voor magie. In samenwerking met het museum, schrijvers, illustratoren en filmmakers is de kracht van het verhaal in onverwachte beeld- en gevoelskaders geplaatst. Zo ontstaat een ontdekkingsreis naar de rijkdom van verhalen van anderen en naar de verhalen in jezelf.

Zelf schrijven
De opdracht van het Kinderboekenmuseum is om kinderen met de opstelling zelf aan het schrijven te krijgen. Inhoudelijk moet de opstelling onderwerpen behandelen zoals karakteropbouw, verhaalstructuur, emotie en het creëren van spanning. Het vernieuwde Kinderboekenmuseum is een ontdekkingsreis voor zowel beginnende lezertjes als brugklassers.
Papiria wint de Cinekid New Media Award 2012!
Uit het juryrapport:

Dit jaar gaat de eerste prijs van de Cinekid New Media Award naar een inzending die erin is geslaagd om een wereld te scheppen die de doelgroep aanspreekt en vermaakt, die een wereld schept waar de onderliggende werelden moeiteloos onderdeel van uitmaken en waarin alles technisch en visueel klopt als een bus. Het is de best verzorgde, meest geslaagde museale installatie die de jury in jaren gezien heeft en daarom bekronen we deze titel graag met de Cinekid Nieuwe Media Award 2012

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag biedt een grootse kinderboeken ervaring, waarin verhalen, thema's en personages uit bekende Nederlandse kinderboeken centraal staan. De met veel liefde en kennis vormgegeven installatie Papiria bevat een keur aan spelletjes en interactieve installaties. Op de ene plek beleef je een dromerige en sprookjesachtige projectie, de andere keer maak je met je medebezoekers in een griezelig donkere grot een toverdrank. De bezoeker heeft als basismissie om zoveel mogelijk woorden op te slurpen met een polsband, om ze te redden van de inktvraat. Aan het einde van de tentoonstelling kunnen de woorden worden uitgeprint en tot een nieuw verhaal worden verweven. Door slim gebruik te maken van technologische hulpmiddelen is de tentoonstelling geschikt voor museumbezoekers en kinderboek liefhebbers van alle leeftijden, zowel individueel als in grote groepen. De techniek werkt feilloos en is nergens opdringerig, de vormgeving klopt tot in de kleinste details en de grote variatie in opdrachten houdt elke bezoeker geboeid. Samen maakt dit Papiria tot één van de meest geslaagde interactieve tentoonstelling van dit moment.
ID
concept in samenwerking met Grob|Enzo, integratie AV en multimedia, routing

2D
grafisch ontwerp, opmaak, tekstsysteem, lettertype ontwerp, bewegwijzering

3D
ruimtelijk ontwerp, bestektekeningen en maquette, vitrines, meubelontwerp, interactieve toepassingen

Projectmanagement
advies, budget onderzoek, uitvoeringsbegeleiding

In samenwerking met
Project-, design- en multimediamanagement - Grob|Enzo
Tentoonstellingsbouw - Kloosterboer BV
Licht - Joost de Beij
Interactieve software - Kiss the Frog
Mediasturing & Hardware - Rapenburg Plaza
Pepperghosts - Dutch Igloo
verberg tekst
verberg tekst
sluit