1/4
over dit project
over dit project
over de afbeelding
over de afbeelding
ID 2D 3D
ID 2D 3D
EXPEDITIE DARWIN
Naturalis, Leiden (2009)

In Expeditie Darwin kun je je verwonderen over extreme vormen in de natuur en kennismaken met de evolutietheorie van Charles Darwin.

Charles Darwin werd door zijn bezoek aan eilanden geïnspireerd tot het formuleren van zijn evolutietheorie. Het publiek kan nu de originele Darwinvinken bekijken die Darwin zelf verzamelde op de Galapagoseilanden; normaal gesproken liggen ze achter slot en grendel.

De wetenschappers van Naturalis doen veel onderzoek aan evolutie. In interactieve filmpjes vertellen ze hoe ze tegenwoordig op expeditie gaan en wat ze te weten willen komen. Bezoekers gaan op virtuele ontdekkingstocht in hun werkkamer en komen zelf voor verrassingen te staan.
Kinderen maken op een vrolijke manier kennis met de evolutietheorie door het speciaal ontworpen evolutiespel te spelen. Zou hun vogel het redden op zijn eiland?
Beeldschermen
De bestaande vitrines werden aangevuld met interactieve beeldschermen. Wetenschappers van Naturalis die in het kielzog van Darwin onderzoek doen naar de evolutie op eilanden vertellen hier over allerlei aspecten van hun werk.
ID
programma van eisen, concept

2D
grafisch ontwerp, opmaak, selectie beeldmateriaal, tekstsysteem

3D
ruimtelijk ontwerp, bestektekeningen, vitrines, meubelontwerp, interactieve toepassingen, co├Ârdinatie inrichting, verlichtingsplan

Projectmanagement
advies, budget onderzoek, budget bewaking, uitvoeringsbegeleiding
verberg tekst
verberg tekst
sluit