6/16
over dit project
over dit project
over de afbeelding
over de afbeelding
ID 2D 3D
ID 2D 3D
VASTE OPSTELLING
Stedelijk Museum Alkmaar (2000)

Het Stedelijk Museum Alkmaar verhuisde uit het historische doelengebouw naar een gloednieuwe behuizing ontworpen door Mecanoo. Samen met het theater en de bibliotheek vormen zij nu het culturele centrum van de stad. Het stedelijk museum wil een startpunt vormen voor het verkennen van de rijke historische binnenstad van Alkmaar. De gebouwen die je in de stad zult tegenkomen worden gekoppeld aan thema's en vormen zo de bakens in de tentoonstelling.
Drie lagen in een muur
Tijdens de graafwerkzaamheden voor het nieuwe museum werd de oude stadsmuur aangetroffen. De muur was in de 80 jarige oorlog al verouderd en was al gedeeltelijk vervangen door aarden wallen die beter bestand waren tegen het zware geschut van de Spaanse troepen.
Om de resterende steenklomp construeerden wij een kooi van staaldraad waarin een maquette van het beleg is opgenomen en de vanaf de weergang is er zicht op de omringende schilderijen van het beleg. Door de pijlen op allerlei details te richten krijgt de bezoeker aanvullende informatie.
ID
programma van eisen, concept, coördinatie AV en multimedia, routing

2D
grafisch ontwerp, opmaak, selectie beeldmateriaal, tekstsysteem, huisstijl, banier, affiche, flyer, uitnodiging, bewegwijzering

3D
ruimtelijk ontwerp, bestektekeningen, vitrines, meubelontwerp, interactieve toepassingen, coördinatie inrichting

Projectmanagement
advies, budget onderzoek, budget bewaking, planning, aanbesteden uitvoerenden, uitvoeringsbegeleiding
verberg tekst
verberg tekst
sluit