18/19
 
over dit project
over dit project
over de afbeelding
over de afbeelding
ID 2D 3D
ID 2D 3D
BEZOEKERSCENTRUM 'S GRAVENLAND - Gooi en Vechtstreek
Vereniging Natuurmonumenten (2012)

Dit bezoekerscentrum ligt in een geweldig afwisselend gebied. Of je nu loopt, fietst of per boot door het gebied trekt je komt steeds andere landschapstypen tegen. Heide, bos, plassen, het rivierdal, weidegebied zijn in de Gooi en Vechtstreek met elkaar verweven tot een uniek natuurgebied.
Deze verweven landschapsstructuur vormde het grondplan van deze opstelling. Een opstelling waar voor alle generaties informatie op maat te vinden is.
Tafelen met informatie
Op de tafels staat een tablet met:

foto's van andere bezoekers
twitter van de boswachter
buienradar
ANWB wandelroutes
ecard versturen
2D
grafisch ontwerp, opmaak, selectie beeldmateriaal, tekstsysteem, bewegwijzering, illustratie op de vloer

3D
Definitief ruimtelijk ontwerp gedeeltelijk gebaseerd op een vormgevingsconcept van Kossmann.deJong. en het inhoudelijk concept van Vereniging Natuurmonumenten / Blue Imprint. bestektekeningen van vitrines, meubelontwerp, productie maquette(s), interactieve toepassingen, coördinatie inrichting

Projectmanagement
budget onderzoek, uitvoeringsbegeleiding

In samenwerking met
Tentoonstellingsbouw - Brandwacht & Meijer
Interactieve software - Wedoweb
Mediasturing & Hardware - Rapenburg Plaza en MAV-techniek
Maquette en animaties - Florian Göttke
Productie game vleermuisspel - Yipp interactive people
Animatie vloer projecties - Catfish
verberg tekst
verberg tekst
sluit