4/18
over dit project
over dit project
over de afbeelding
over de afbeelding
ID 2D 3D
ID 2D 3D
DRENTS MUSEUM, AFDELING ARCHEOLOGIE - Mens en Landschap
Drents Museum (2012)

In de afdeling Archeologie is de invloed van de mens op het landschap te zien. De mens heeft het landschap gebruikt, maar ook gemaakt. In het landschap zitten daardoor allerlei verhalen verborgen, over geologie, archeologie, natuur, dagelijks leven en religie. Uit die verhalen kunnen we het verre verleden leren begrijpen.
Te zien zijn indrukwekkende mammoetbotten, unieke Neanderthalervondsten, objecten uit hunebedden en grafheuvels, de oudste boot ter wereld en natuurlijk de veenlijken. Kijk en luister naar de achtergrond van het drama van het meisje van Yde in het Yde theater.
De afdeling bestaat uit twee delen: boven in de witte ruimte staat de mens centraal, beneden in de donkere schatkamer het landschap en de veenlijken.
Het mystieke gedeelte
Het rituele landschap, het mystieke deel van de tentoonstelling wordt door mist omhuld. Hier zie je de offers die in het veen teruggevonden werden.
2D
grafisch ontwerp en opmaak, selectie beeldmateriaal, tekstsysteem, bewerking van beeldmateriaal

3D
Ruimtelijk ontwerp, verhaal concept, bestektekeningen, vitrines, meubelontwerp, begeleiden van landschapswand, coördinatie inrichting

Projectmanagement
budget onderzoek, uitvoeringsbegeleiding, budget controle

In samenwerking met
Tentoonstellingsbouw - Gielissen Interieur en Tentoonstellingen
Management en advies - Brink Groep
Licht - Lichtpunt
Implementatie van het landschap - MCW
verberg tekst
verberg tekst
sluit