14/18
 
over dit project
over dit project
over de afbeelding
over de afbeelding
ID 2D 3D
ID 2D 3D
DRENTS MUSEUM, AFDELING ARCHEOLOGIE - Mens en Landschap
Drents Museum (2012)

In de afdeling Archeologie is de invloed van de mens op het landschap te zien. De mens heeft het landschap gebruikt, maar ook gemaakt. In het landschap zitten daardoor allerlei verhalen verborgen, over geologie, archeologie, natuur, dagelijks leven en religie. Uit die verhalen kunnen we het verre verleden leren begrijpen.
Te zien zijn indrukwekkende mammoetbotten, unieke Neanderthalervondsten, objecten uit hunebedden en grafheuvels, de oudste boot ter wereld en natuurlijk de veenlijken. Kijk en luister naar de achtergrond van het drama van het meisje van Yde in het Yde theater.
De afdeling bestaat uit twee delen: boven in de witte ruimte staat de mens centraal, beneden in de donkere schatkamer het landschap en de veenlijken.
Op naar de moderne tijd
In de dertig meter lange slingerende wand is de relatie tussen mens en landschap uitgewerkt. Een lint van de steentijd naar de moderne tijd toont de ontwikkeling in afwisselend stilstaande en bewegende beelden. De geƫxposeerde voorwerpen komen in de animaties tot leven.
2D
grafisch ontwerp en opmaak, selectie beeldmateriaal, tekstsysteem, bewerking van beeldmateriaal

3D
Ruimtelijk ontwerp, verhaal concept, bestektekeningen, vitrines, meubelontwerp, begeleiden van landschapswand, coƶrdinatie inrichting

Projectmanagement
budget onderzoek, uitvoeringsbegeleiding, budget controle

In samenwerking met
Tentoonstellingsbouw - Gielissen Interieur en Tentoonstellingen
Management en advies - Brink Groep
Licht - Lichtpunt
Implementatie van het landschap - MCW
verberg tekst
verberg tekst
sluit