4/15
over dit project
over dit project
over de afbeelding
over de afbeelding
ID 2D 3D
ID 2D 3D
GRRR - Machtige Dieren Wereldwijd
Museum Volkenkunde (2015)

Deze tentoonstelling begon als een project voor een ouder publiek maar heeft zich later ontwikkeld tot een echte familie tentoonstelling. Het onderwerp Machtige Dieren Wereldwijd leent zich daar ook bij uitstek voor. Deze dieren leven in de uitgebreide habitat van de mondiale cultuur. Zij ontwikkelen zich en overleven in de verhalen die wij elkaar van generatie op generatie vertellen.

Het vertellen zelf vormde dan ook de kern van het tentoonstellingsconcept. Wij vonden in 'Toejoe" de tweekoppige draak een rasverteller op zoek naar verhalen. Hij vormt het hoofdpersonage in een raamvertelling die de honderden schitterende objecten met evenveel rijke verhalen uit deze tentoonstelling met elkaar verbindt.

Toejoe kreeg een stem van stemacteur Wijnand Stomp en werd door Nadine Lamadassa zodanig geanimeerd dat hij levendig door de museumzalen kon zwieren.

De tentoonstelling kan op verschillende niveau's beleefd worden. De kunst en cultuurminnaar kan het hart ophalen aan de fantastische objecten. De actieve bezoeker heeft beschikking over allerlei 'doedingen' maar kan ook op z'n gemak naar een verhaal luisteren of een film kijken. Een zeer gevarieerd aanbod dat door de consequente vormgeving toch een eenheid is geworden.
Kijk rond in de entree zaal
concept, grafische en ruimtelijke vormgeving platvorm
samenstelling Anne Marie Woerlee
projectmanagement Wendy Jansen
realisatie ruimtelijk Iris Vormgeving b.v. Amsterdam
realisatie grafisch Vertical Vision
stemacteur Wijnand Stomp
animaties Nadine Lamadassa
verberg tekst
verberg tekst
sluit