top 020 530 41 81 | [javascript protected email address]

Expeditie Darwin

Beeldschermen

De bestaande vitrines werden aangevuld met interactieve beeldschermen. Wetenschappers van Naturalis, die in het kielzog van Darwin onderzoek doen naar de evolutie op eilanden, vertellen hier over allerlei aspecten van hun werk.

Een continentale vitrine

De tentoonstelling laat zien hoe dieren in geïsoleerde gebieden een eigen evolutie volgen. In deze centrale opstelling staat het vergelijkingsmateriaal van het vaste land.

Evolutiespel

Start video

Expeditie Darwin

Naturalis, Leiden, 2009

In Expeditie Darwin kun je je verwonderen over extreme vormen in de natuur en kennismaken met de evolutietheorie van Charles Darwin.

Charles Darwin werd door zijn bezoek aan eilanden geïnspireerd tot het formuleren van zijn evolutietheorie. Het publiek kan nu de originele Darwinvinken bekijken die Darwin zelf verzamelde op de Galapagoseilanden; normaal gesproken liggen ze achter slot en grendel.

De wetenschappers van Naturalis doen veel onderzoek aan evolutie. In interactieve filmpjes vertellen ze hoe ze tegenwoordig op expeditie gaan en wat ze te weten willen komen. Bezoekers gaan op virtuele ontdekkingstocht in hun werkkamer en komen zelf voor verrassingen te staan.
Kinderen maken op een vrolijke manier kennis met de evolutietheorie door het speciaal ontworpen evolutiespel te spelen. Zou hun vogel het redden op zijn eiland?

Platvorm:
ID: programma van eisen, concept
2D grafisch ontwerp, opmaak, selectie beeldmateriaal, tekstsysteem
3D ruimtelijk ontwerp, bestektekeningen, vitrines, meubelontwerp, interactieve toepassingen, coördinatie inrichting, verlichtingsplan
projectmanagement: advies, budget onderzoek, budget bewaking, uitvoeringsbegeleiding
fotografie tentoonstelling Mike Bink Fotografie