top 020 530 41 81 | [javascript protected email address]

Online collectie database

database verschillende vormen

Er kan vanaf verschillende locaties in hetzelfde bestand gewerkt worden. Je kunt er op de PC of Mac bij, via een webbrowser of met filemaker-go op je Iphone of Ipad.

Met deze app is het mogelijk direct een foto in het depot in de database te plaatsen. Daar heb je echter wel een Iphone of Ipad met een camera voor nodig.

(licenties en hardware regelingen zijn mogelijk)

Online collectie database

Airborne Museum Hartenstein, 2013

Samenwerking tussen musea zal steeds vaker plaats vinden, waardoor het aantal tentoonstellingen met objecten uit gescheiden collecties zal toenemen. Het samenvoegen van collecties in een databestand en er tegelijkertijd voor zorgen dat alle medewerkers van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn, kan een omslachtige en ingewikkelde klus zijn.

Met onze zeer ruime ervaring in het verwerken van objectgegevens in een database hebben wij een sjabloon ontwikkeld op basis van het gerenommeerde database-programma Filemaker. Hierdoor kan er vanaf verschillende locaties in hetzelfde bestand gewerkt worden. Je kan er op de PC of Mac bij, via een webbrowser of met filemaker-go op je Iphone of Ipad. Er zijn velden voor foto’s, selecties, maten, thema’s, objectteksten, vertalingen, to do’s, etcetera. De ervaring leert dat er voor specifieke projecten speciale gegevensvelden nodig zijn. Indien daar behoefte aan is, kunnen delen van de database afgeschermd worden met privileges. Kortom, een database als een maatpak.

Platvorm levert deze dienst ook zelfstandig, dus zonder de vormgeving van het project te doen. Geïnteresseerd? Bel ons voor een vrijblijvende demonstratie.